loading...

عشق و ازدواج

حتما پيش ازدواج در دوره دوستي ، نامزدي و يا عقد مطالعه كنيد

بازدید : 329
شنبه 25 بهمن 1399 زمان : 19:11

10 تمرین برای تقویت مغز
1)کرال پای متقابل، یکی از تمرینات ورزشی برای مغز است که به هجی کردن، نوشتن، گوش دادن، خواندن و درک مطلب به وسیله ی هماهنگی در قسمت راست و چپ مغز کمک می کند.

روش اجرا:

* بایستید یا دراز بکشید. دست راستتان را در کنار بدنتان قرار دهید و و زانوی چپ تان را تا جایی که می توانید بالا بیاورید و با دست راستتان آن را لمس کنید سپس این حرکت را با دست چپ و زانوی راست انجام دهید برای دستیابی به نتیجه ی دلخواه این تمرین را به مدت 2 تا 3 دقیقه انجام دهید.

2) کلیدهای مغز: این ورزش مناسب برای مغز، جریان خون به سمت مغز را افزایش می دهد. جریان اضافی خون، آب اضافه، مغز را راه اندازی می کند، تمرکز ضروری مغز را برای یادگیری و عملکرد بهبود می بخشد.

* روش انجام این حرکت به این صورت است که یک دست به اندازه ای از هم باز کنیم که انگشت شست و انگشت اشاره مانند شکل L انگلیسی را به وجود بیاورند.

* انگشت اشاره و شستتان را در دو طرف استخوان جناق سینه قرار دهید. و به آرامی فشار دهید.

* در همان زمان دست دیگرتان را بر روی نافتان و شکمتان بگذارید. و این قسمت ها را برای 2 دقیقه فشار دهید.

3) هشت متحرک: تمرکز بینایی و حرکت چشمی را برای خواندن بهبود می بخشد.

* بدن را در یک نقطه با سطح چشم تراز کنید، این قسمت نقطه میانی 8 انگلیسی می باشد.

* برای ترسیم هشت انگلیسی حالتی راحت را برای بدن انتخاب کنید، و عرض و ارتفاع را به میزان راحتی تان تنظیم کنید.

* با نقطه ی میانی شروع کنید و بر خلاف جهت عقربه های ساعت حرکت کنید، بالا، رو و اطراف. سپس هم جهت با عقربه های ساعت: بالا، رو، اطراف، و به نقطه ی میانی باز گردید.

* همانگونه که چشم ها 8 را دنبال می کنند، سر کمی حرکت می کند و گردن آرام و بی حرکت باقی می ماند. این حرکت را با هر کدام از دستتانتان سه بار تکرار کنید و سپس هر دو دست را با هم به حرکت در آورید.

4) حرت بازو، یکی از تمرینات ورزشی مغز برای افزایش گستره توجه.

* بازوی چپتان را به بالای سرتان برسانید، و به سمت قفسه سینه بکشید. با دست راستتان زیر آرنجتان را بگیرید.

منبع: مرکز مشاوره ستاره ایرانیان-۱۰ تمرین ورزشی برای مغز | تقویت مغز

بازدید : 594
11 زمان : 1399:2

امروزه علوم شناختي به عنوان يكي از مهمترين علوم در زمينه اعصاب روان و زمينه هاي مرتبط مي باشد.
جايگاه علوم شناختي در ايران فوق پيشرفته بوده و فارغ التحصيلان و همچنين تكنولوژي در اين زمينه رو به افزايش و پيشرفت مي باشد.
با توجه به اهميت جايگاه علوم شناختي، كشورهاي پيشرفته در اين زمينه به شدت سرمايه گذاري كرده اند.
جايگاه علوم شناختي در ايران
جايگاه علوم شناختي در ايران و تشكيل دفاتر علميدر كشور ما، اگر چه اين مسئله دير يا زود است، در دهه گذشته با تشكيل دفتر مركزي علوم و فن آوري، موفق به كسب جاي شغلي در اين زمينه در شش سال گذشته است.
علوم شناختي مجموعه اي از رشته هاي تخصصي و حوزه وسيعي از دانش است و براي چندين دهه تحقيق دقيق و پر هزينه در جهان علم شناختي وجود دارد.
هدف اين دانش ابتدا تعريف توانايي هاي شناختي موجود در موجودات زنده و سپس شناسايي مكانيسم هايي است كه چنين توانايي هايي را در مغز ايجاد مي كنند.
هنگامي كه اين سازوكارها شناخته مي شوند، آنها به زبان رياضي و به صورت كمي ترجمه مي شوند و سپس در ماشين هاي مدل سازي و ابزارهاي صنعتي مانند روبات اجرا مي شوند.
با توجه به كار انجام شده در اين حوزه علم، مي توان دريافت كه زنجيره اي از علوم مختلف در مطالعه مكانيسم هاي عصبي دخيل است.
ما در زمينه علوم اعصاب شناختي در جهان جايگاه خوبي قرار داريم.ما در زمينه علوم شناختي در سطح نظري بسيار خوب عمل كرده ايم، اما در سطح عملياتي و راهبردي ما هنوز ضعيف هستيم.
علم شناختي با تمام سطوح زندگي انسان در ارتباط است.
رفتار انساني امروز مبتني بر سيستم هاي عصبي و سيستم مغزي است و چيزي نيست كه با علم شناخت مرتبط نباشد.
اين علم را از سطح مولكولي تا سطح جامعه شناسي را بررسي مي كند.
تمام علوم مربوط به ظهور علم شناختي امروزه وام دهندگان اين علم هستند و مطالعات مختلف در علوم مختلف نيازمند تحقيقات علمي شناختي است.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-جايگاه علوم شناختي در ايران

بازدید : 616
11 زمان : 1399:2

محققاني به اسم هاي رونالد ملزك و پتريك وال[۱] به منظور توضيح اينكه چرا وضعيت هاي مغز بر روي درك درد ما تاثير مي گذارند، يك نظريه اي را در اوايل دهه ۱۹۶۰ بيان كردند كه به عنوان نظريه كنترل گيت شناخته مي شود.


اين نظريه بيان مي دارد كه نخاع شوكي شامل گيت هاي عصبي مي باشد كه هم سيگنال هاي درد را متوقف مي كند و هم به آنها اجازه مي دهد كه به سمت مغز بروند.
محققان از مدت ها پيش مشاهده كرده اند كه عواملي از قبيل تفكرات، عواطف و انتظارات مي توانند بر روي ادراكات ما از درد تاثيرگذار باشند.
در صورتي كه انتظار داشته باشيد كه يك چيزي به شما آسيب بزند، احتمالا آسيب آن وخيم تر خواهد شد. در صورتي كه ناراحت يا ترسيده باشيد، شدت آن بيشتر از حالتي خواهد بود كه وضعيت آرامي داريد.
برخلاف يك گيت واقعي، كه باز و بسته مي شود تا اجازه عبور مواردي را بدهد، گيت موجود در نخاع شوكي از طريق تفاوت گذاشتن ما بين انواع فيبرهايي عمل مي كند كه سيگنالهاي درد را حمل مي كنند.
حركت سيگنال هاي درد همراه با فيبرهاي عصبي كوچك مجاز است تا عبور كند، در حاليكه سيگنال هاي فرستاده شده از طريق فيبرهاي عصبي بزرگ متوقف مي شوند.
نظريه كنترل گيت در اغلب مواقع براي توضيح مدار فانتوم يا درد مزمن به كار گرفته مي شود.
نظريه كنترل گيت و مغزنظريه كنترل گيت و مغز – مشاوركو – اعصاب موشكنترل گيت به چه نحوي كار مي كندسيگنال هاي درد بعد از صورت گرفتن يك آسيب به سمت نخاع شوكي حركت مي كنند و بعد از آن به سمت مغز مي روند.
قبل از اينكه اطلاعات به سمت مغز انتقال يابند، پيام هاي درد با گيت هاي عصبي مواجه مي شوند كه مجاز بودن يا نبودن اين سيگنال ها براي رفتن به سمت مغز را كنترل مي كنند.
ملزك و والدر برخي از موارد، اين سيگنالها به راحتي عبور مي كنند و درد به صورت شديدتري تجربه مي شود. در ساير موارد، پيام هاي درد به حداقل رسانده مي شوند يا حتي از رسيدن هر يك از آنها به مغز پيشگيري مي شود.
يك بررسي دقيق تر از فرآيند كنترل گيتاين مكانيسم گيت يا قطع متناوب در قسمت نوك پشتي نخاع شوكي بدن صورت مي گيرد.
هر دو مورد فيبرهاي عصبي كوچك (فيبرهاي درد) و فيبرهاي عصبي بزرگ (فيبرهاي نرمال براي لمس، فشار و ساير احساس هاي پوستي)، اطلاعات را به هر دو بخش نوك پشتي انتقال مي دهند.
يك بررسي دقيق تر از فرآيند كنترل گيتيك بررسي دقيق تر از فرآيند كنترل گيت – مشاور كواين دو منطقه هم سلول هاي انتقالي هستند كه اطلاعات را به سمت نخاع شوكي مغز انتقال مي دهند و هم نورون هاي رابط بازدار كننده هستند كه منجر به متوقف شدن يا ممانعت از انتقال اطلاعات حسي مي شوند.
نكاتبا اين وجود، فعاليت فيبر بزرگ منجر به تحريك نورون هاي بازدار كننده اي مي شود كه انتقال اطلاعات درد را كاهش مي دهند.زماني كه فعاليت فيبر بزرگ بيشتري در مقايسه با فعاليت فيبر درد وجود داشته باشد، افراد درد كمتري را تجربه مي كنند. اين بدا معنا است كه گيت هاي درد بسته شده اند.فيبرهاي درد براي نورون هاي رابط بازدار كننده يك سري موانعي را ايجاد مي كنند و اجازه مي دهند كه اطلاعات درد به سمت مغز حركت كند.زماني كه فعاليت فيبر كوچك بيشتري وجود داشته باشد، منجر به غيرفعال شدن نورون هاي بازدار كننده مي شود، در نتيجه سيگنال هاي درد مي تواند به سمت مغز فرستاده شود تا دريافت درد (كه همچنين به عنوان واكنش دهنده به درد شناخته مي شود) صورت بگيرد. به بيان ديگر، گيت هاي درد باز هستند.هر چند كه كنترل گيت احتمالا موثرترين نظريه موجود در درك درد مي باشد، ولي اين نظريه هم بدون مشكل نمي باشد.
تحقيقات بعدي صورت گرفته كه شامل وجود داشتن زياد يك سيستم گيتينگ واقعي در نخاع شوكي بوده اند، نتوانستند جايگزيني را براي اكثر ايده هاي بيان شده توسط ملزك و وال پيدا كنند.
كنترل گيت توضيح مي دهد كه چرا لمس مي تواند منجر به تعديل درك درد شودملزك و وال بيان كردند:
اين فرآيند توضيح مي دهد چرا ما تمايل داريم تا بعد از صورت گرفتن صدمات، آنها را مالش مي دهيم.
براي مثال، زماني كه شما ساق پاي خودتان را به صورت محكم به ميز يا صندلي مي زنيد، ممكن است كه براي چند لحظه مالش دادن نقاط آسيب ديده را متوقف كنيم.
افزايش اطلاعات حسي – لمسي نرمال كمك مي كند تا از فعاليت فيبر درد پيشگيري شود، كه در نتيجه منجر به كاهش درد درك شده مي شود.
همچنين نظريه كنترل گيت در اغلب مواقع براي توضيح اينكه چرا ماساژ و لمس مي تواند براي استراتژي هاي مديريت درد در طول زايمان مناسب باشد، به كار گرفته مي شود.
به دليل اينكه لمس منجر به افزايش فعاليت فيبر بزرگ مي شود، يك نوع تاثير بازدار كننده بر روي سيگنال هاي درد دارد.
خود ملزك و وال بيان كردند كه “گيت” استعاره از درك درد مي باشد، چرا كه صرف نظر از درك شدن يا نشدن فرآيند هاي روان شناسي پيچيده مربوط به اين نظريه توسط افراد، يك روش مفيدي براي كمك به اين افراد مي باشتد تا درك مناسبي را از مفهوم مبنايي داشته باشند.
كندرا چريپزشكان در اغلب مواقع از استعاره گيت به منظور كمك به بيماران استفاده مي كنند تا آنها شناخت مناسبي را در مورد نحوه و دليل نوسان داشتن درد به دست بياورند.
كنترل گيت توضيح مي دهد كه چرا لمس مي تواند منجر به تعديل درك درد شوديك توصيه اي براي داشتن زندگي بهتردر حاليكه نظريه كنترل تمامي جوانب مربوط به نحوه تجربه درد توسط افراد را نشان نمي دهد، ولي نكات مهمي را به ما بيان مي كند.
نظريه ملزك و وال اولين موردي بود كه عوامل روان شناختي را در نظر گرفت كه بر روي درك و تجربه درد تاثيرگذار بودد.
بعد از ارائه مقاله اصلي، يك سري مقاومت ها و مخالفت هايي در برابر اين نظريه صورت گرفت، ولي به زودي به عنوان يك دليل و گواهي در حال رشدي مورد پذيرش قرار گرفت كه به وجود داشتن مكانيسم گيتينگ نخاعي اشاره مي كرد.
اين نظريه كمك كرد تا رهيافت هاي موجود به روش هاي درمان مربوط به مديريت درد تبديل شوند.
مشاوركو : مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين
جديدترين روش ها و تكنيك هاي روانشناسي و روان درماني با رويكرد آموزشي ، پژوهشي و درمانيبررسي و ارائه جديدترين نظريه روان شناسي از ديدگاه روان شناسان ، روان پزشكان و متخصصين اعصاب و روانرويكرد روان درماني با رويكرد خانواده درماني ، زوج درماني ، درمان اختلالات روان و اختلالات دوران كودكي و نوجواني[۱] Ronald Melzack and PatrickWall
[۲] Kendra Cherry
تمامي حقوق براي مشاور كو : مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين محفوظ بوده و هرگونه كپي برداري از محتواي انجمن پيگرد قانوني دارد و استفاده با ذكر نام منبع و لينك سايت بلامانع است.
منبع: مشاور كو : مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-نظريه كنترل گيت و مغز

برچسب ها گيت , مغز ,

تعداد صفحات : 31

درباره ما
آمار سایت
  • کل مطالب : 820
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 82
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 134
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 404
  • بازدید ماه : 3784
  • بازدید سال : 16840
  • بازدید کلی : 2490840
  • <
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی